Найпотужніший і екслюзивний Bentley Batur від ательє Mulliner

Найпотужніший і екслюзивний Bentley Batur від ательє Mulliner

 

Створений директором з дизайну Андреасом Міндтом та його командою, Batur є демонстрацією нової дизайнерської ДНК Bentley, яка розкриває стиль  майбутньої лінійки електричних автомоібілів бренду.

 

Лімітований випуск з лише 18 серійних екземплярів Batur є останнім проектом внутрішнього підрозділу Bentley Mulliner, який прийшов на зміну Bacalar – серії з 12 індивідуально розроблених і виготовлених вручну автомобілів. Як і його попередник – Bacalar – Batur названий на честь прекрасної природної водойми. Озеро Батур — це кратерне озеро площею 16 км2 глибиною 88 метрів у Кінтамані на острові Балі, Індонезія, яке забезпечує багату поживними речовинами воду як для місцевих гарячих джерел, так і для сільського господарства.

Найпотужніший і екслюзивний Bentley Batur від ательє Mulliner - фото 2

Batur також стане найпотужнішим Bentley, що оснащений культовим 6.0-літровим двигуном з подвійним турбонаддувом W12, що розвиває 740 к.с. Цей двигун, зібраний вручну, метафорично й буквально сприяв успіху бренду протягом останніх двох десятиліть. У той час як Bentley продовжує свій шлях трансформації у рамках Bentley Beyond100 до повної електрифікації, Batur є взірцем надзвичайної потужності, крутного моменту та витонченості W12.

Найпотужніший і екслюзивний Bentley Batur від ательє Mulliner - фото 3

Всі 18 екземплярів Batur вже зарезервовані. Кожен з них буде розроблено спільно з кожним клієнтом під керівництвом внутрішньої команди дизайнерів Mulliner. Клієнти зможуть обрати колір і оздоблення практично для кожної поверхні Batur, щоб створити дійсно індивідуальний і ексклюзивний автомобіль, що передає стиль свого власника. Кожен автомобіль виготовлятиметься вручну протягом кількох місяців в ательє Mulliner.
Вибір фарб безмежний – починаючи з повної палітри кольорів Mulliner і закінчуючи повністю індивідуальними фарбами та навіть намальованою вручну графікою.

Найпотужніший і екслюзивний Bentley Batur від ательє Mulliner - фото 4
 
Аеродинамічні елементи переднього спліттера, бічних порогів і заднього дифузора можуть бути виконані як з вуглецевого волокна, так і з нового екологічно чистого композиту з натурального волокна.
Зовнішнє освітлення може бути будь-яким поєднанням світлого та темного, сатиновим, глянцевим або навіть титановим.
Batur оснащений унікальними 22-дюймовими колесами, які пофарбовані кольором Black Crystal та пройшли процес поліровки. Темніший варіант поєднує в собі темні глянцеві поверхні з атласними спицями, а клієнти також можуть обрати фарбу коліс у тон кузову з контрастним покриттям або без нього.

Найпотужніший і екслюзивний Bentley Batur від ательє Mulliner - фото 5
 
Автомобіль, показаний в серпні у Монтереї (США), був розроблений, щоб продемонструвати новітню мову форм Batur. Зовнішнє лакофарбове покриття виконано на замовлення – колір Bonneville Pearlescent Silver, який забезпечує плавний контраст на вигнутих поверхнях. Передня частина автомобіля має унікальну решітку радіатора — основна матриця оздоблена глянцевим темним титаном, підкреслена контрастними шевронами в горизонтальному візерунку омбре, який плавно переходить від яскраво помаранчевого в центрі до темних тонів по бокам.

Найпотужніший і екслюзивний Bentley Batur від ательє Mulliner - фото 6
 
Простір двомісного Batur розроблений для максимальної персоналізації автомобіля й комфорту своїх власників під час будь-яких подорожей. Натхненний успіхом дизайну інтер’єру Bacalar, Batur зберігає ключові елементи дизайну кабіни Bacalar і додає нові екологічні елементи розкоші.
 

Найпотужніший і екслюзивний Bentley Batur від ательє Mulliner - фото 7
Клієнти можуть обирати для оздоблення різноманітні екологічні матеріали:  
• Шкіра з низьким вмістом вуглецю, отримана з Шотландії, яка проходить значно меншу відстань, ніж шкіра, отримана з-за меж Великобританії.
• Італійська шкіра екологічного дублення п’яти різних кольорів.
• Dinamica, екологічний матеріал, що схожий на замшу.
Асортимент оздоблення панелей включає новий матеріал – композит з натурального волокна, який є екологічною альтернативою.
Ще одним екологічним елементом є килими, які підібрані в тон до шкіри та виготовлені з переробленої пряжі. Такий спосіб застосовується вперше.
 
Створюючи особливий автомобіль, Bentley пропонує клієнтам унікальні опції, наприклад, як елементи керування з 18-каратного золота, надрукованого на 3D-принтері.
 

Найпотужніший і екслюзивний Bentley Batur від ательє Mulliner - фото 8
Окрім найпотужнішого та найексклюзивнішого купе Bentley на сьогоднішній день, Batur також буде найдинамічнішим.
Потужність 740 к.с. і 1000 Нм крутного моменту, забезпечують виняткову продуктивність цього нового кульмінаційного автомобіля Grand Tourer. Ця розробка двигуна є визначним досягненням за 20 років. Вся вихлопна система виконана з титану, а декоративні елементи вперше для Bentley надруковані за допомогою 3D-друку.
 
 Найпотужніший і екслюзивний Bentley Batur від ательє Mulliner - фото 9
Для максимального задоволення під час керування, водій може обрати один з чотирьох режимів системи Bentley Dynamic Drive: Sport, Bentley, Comfort і Custom.
 

Найпотужніший і екслюзивний Bentley Batur від ательє Mulliner - фото 10