70-річчя заснування дизайнерського підрозділу в Кру

В цьому році Bentley Motors святкує 70-річчя з дня заснування власного дизайнерського підрозділу в м. Кру.

Першим автомобілем Bentley, розробленим в Кру, був R-Type Continental 1951 року. За дизайн автомобіля відповідав Джон Блатчлі, який очолював дизайнерський напрямок компанії. Гостре відчуття пропорцій і форм Джон продемонстрував ще на попередній посаді головного дизайнера в Gurney-Nutting, ательє з виробництва кузовів, яке створило культовий Bentley «Blue Train».

У період заснування в 1951 році основним обов'язком підрозділу дизайну була розробка ідей та конструкторських рішень, після чого вони передавалися в роботу іншим підрозділам компанії. Створені вручну акварельні ескізи були справжнім витвором мистецтва, але без можливості натиснути кнопку «Скасувати» у випадку допущення помилки.

70-річчя заснування дизайнерського підрозділу в Кру

Використовуючи такі ескізи створювалися масштабні або повнорозмірні технічні креслення, які відтворювали бічні, передню та задню проекції, а також види в розрізі, на основі яких розробники моделей створювали форму нового автомобіля.

У наші дні розробники моделей використовують практично ті ж методи, що і в 1950-х роках. Для створення тривимірної моделі на металевий каркас наноситься пластичний матеріал, якому потім надається форма нового автомобіля. Раніше користувалися воском, тепер - глиною. Готову модель можна виміряти, щоб переконатися що вона точно відповідає кресленням.

70-річчя заснування дизайнерського підрозділу в Кру - фото 2

 

Сучасні вимірювальні інструменти та обладнання для сканування дозволяють швидко оцінювати тривимірні моделі з точністю до сотих часток міліметра. Отримані дані роздруковують або завантажують для миттєвого використання в дизайн-студії.

Новітня ера дизайну активно користується інформаційними технологіями і може бути представлена ​​у віртуальній реальності. Відтепер дизайнери розробляють ескізи у віртуальному середовищі, а необхідну інформацію можна побачити на екранах, прослухати через гарнітуру або отримати за допомогою доповненої реальності, незалежно від географічного розташування. Однак навіть за наявності новітніх інструментів і технологій, коли напрямок дизайну досягає піку свого розвитку, все одно виготовляється повнорозмірна модель, яка дозволяє бути впевненим в тому, що всі деталі ідеальні та готові до випуску у виробництво.

Коли мова заходить про майбутнє автомобілів на акумуляторних джерелах живлення, очікується, що дизайн відіграватиме ключову роль для клієнтів. Він стає важливішим, ніж будь-коли раніше та тісно інтегрований в спосіб життся клієнтів.

"Сьогодні команда дизайнерів працює над черговим завданням – розробкою першого електричного Bentley. Ця модель має втілювати, але й переосмислювати класичні форми й деталі, щоб відобразити дійсно перспективний дизайн, спрямований у майбутнє." -  коментує Андреас Міндт, голова дизайнерського підрозділу.

70-річчя заснування дизайнерського підрозділу в Кру - фото 3

Зароджений з пристрастю , дизайн від Bentley тепер виходить за межі люксових автомобілів і пропонує опції для повсякденного життя. Меблі від Bentley Home можуть бути виготовлені з урахуванням особистих смаків замовника та під будь-який елегантний будинок. Уособлюючи непереборну пристрасть до індивідуальності, обробка меблів може бути виконана за індивідуальним замовленням з використанням найвишуканіших видів шкіри та дерев'яного шпону, що робить британський бренд унікальним. Кожен предмет обробляється вручну та поєднує майстерну роботу, виконану в старовинних традиціях, з новітніми технологіями, втілюючи в собі методи та принципи сучасної розкоші, які є невід'ємною складовою Bentley Motors.

70-річчя заснування дизайнерського підрозділу в Кру - фото 4